Projekjeink

Projektjeink

Utolsó frissítés: 2023 január 26.


 

A Körforgásos Gazdaság Elemző Központ egyik fontos célja a lehető legszélesebb körben a körforgásos gazdasági kutatások folytatása, a jó gyakorlatok kidolgozása, a fentarthatóság környezeti, gazdasági, társadalmi kérdéseinek mélyreható elemzése.

A Központ keretein belül jelenleg két projekt folyik:

Biohulladék gyűjtés és hasznosítás gyakorlati megvalósítása a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Gödöllői Campusán címmel elnyert projektünk során célunk a hulladékok és melléktermékek analízise, a MATE Gödöllői Szent István Campus területén képződő hulladékok mennyiségének és összetételének meghatározása, a fizikai, kémiai és biológiai paraméterek vizsgálata, a jelenleg üzemelő elkülönített hulladékgyűjtési rendszer fejlesztése és egységesítése, továbbá a szerves termésnövelők és talajjavítók minőségbiztosítási rendszerének létrehozása.

A másik projektünk egy fenntarthatósági zöld projekt, amely keretében a Központunk koordinálása mellett az alábbi alprojektek lefolytatására kerül sor:
- 2022. második felében az első magyarországi Zöldinnovációs és Energiahatékonysági Expo szakmai rendezvényekkel egybekötött kiállítás,
- Zöldinnovációs, energiahatékonysági és fenntarthatósági tájékoztató anyagok, kisfilmek, infografikák közzététele,
- a Zöld Egyetemi Napok megszervezése,
- Energiahatékonysági okos térkép kifejlesztése.